Nikon Blue Secure

De NIKON technologie ten dienste van uw ogen

Visuele gezondheid is een belangrijk aandachtspunt van Nikon brillenglazen. Nikon was trouwens de eerste om een behandeling tegen blauw licht te introduceren.
De nieuwe Blue Secure innovatie verhoogt het niveau van bescherming van de Nikon brillenglazen: deze werd geïntegreerd in de materie en absorbeert op een doeltreffende manier het schadelijk blauw licht.
De combinatie van deze technologie en een behandeling tegen blauw licht biedt uw ogen het summum van bescherming, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het brillenglas.

Nikon Blue Secure

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste product?
Bel ons 03 870 37 11 of info@deceunynck.be

bekijk de volledige technische details in de catalogus in de dealerzone
Naar de dealerzone

Wist u dat blauw licht schadelijk kan zijn voor uw ogen?

Blauw licht is een onderdeel van licht, dat wordt uitgestraald door de meeste lichtbronnen: de zon (de meest intense bron van blauw licht), kunstmatige
verlichting* en digitale apparaten. Een deel van dit blauw licht blijkt gevaarlijk te zijn voor de ogen: het is één van de factoren voor het ontstaan van leeftijd gerelateerde Macula Degeneratie (AMD).

* Voornamelijk koud wit LED licht

De zon, de meest intense bron van blauw licht.

De hoeveelheid blauw licht die door de zon wordt uitgestraald is van grote invloed op de ogen. Het is daarom van belang de juiste brillenglazen te dragen, die zowel binnen als buiten bescherming bieden.

Digitale apparatuur en koud wit LED licht hebben de grootste invloed in relatieve zin

Het lichtspectrum van digitale apparaten en moderne LED verlichting is niet gelijk aan natuurlijk licht; blauw licht is proportioneel veel meer aanwezig dan andere kleuren. Wij besteden gemiddeld meer dan 7 uur in en aan deze kunstmatige lichtbronnen. De ongebalanceerde opbouw van het spectrum van deze licht­bronnen is één van de oorzaken van symptomen van visuele vermoeidheid.

Effecten op korte en lange termijn

Op korte termijn:

Veelvuldige blootstelling aan blauw licht veroorzaakt hinderlijke symptomen zoals prikkende ogen en verminderd contrast. Deze symptomen veroorzaken ongemak in zicht en visuele vermoeidheid die vooral aan het einde van de dag worden ervaren.

Op lange termijn:

Blauw licht heeft een nadelig effect op de fototoxiteit van de netvliescellen. Het is één van de factoren voor het ontstaan van leeftijd gerelateerde Macula Degeneratie (AMD)

Welke brillenglazen kiezen om mijn ogen te beschermen?

Ons advies:

Het summum van bescherming tegen blauw licht
Nikon Blue Secure + Behandeling tegen blauw licht SeeCoat Blue UV

Een optimale bescherming tegen blauw licht
Nikon Blue Secure + Klassieke behandeling SeeCoat Plus UV

Bescherming tegen blauw licht en doeltreffend voor het autorijden ‘s nachts
Nikon Blue Secure + Behandeling Night Drive Boost

Niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag. Bel ons 03 870 37 11