Presio Master Infinite

Wie multifocale brillenglazen draagt, krijgt in het dagelijkse leven vaak met visuele stress te maken.

 • Bijvoorbeeld wanneer veel wordt gevraagd van het dynamische gezichtsvermogen (situaties waarin de brillendrager zelf of de wereld rondom hem beweegt). Bv.: de trap oplopen of wandelen door een stad – situaties waarin het gezichtsvermogen efficiënt moet werken opdat de brildrager alle bewegingen die zich in zo'n omgeving afspelen, beter begrijpt.
 • En dan zijn er ook de situaties waarin de brildrager een duidelijk zicht moet behouden op voorwerpen op verschillende afstanden en in verschillende posities. Bv.: tijdens het autorijden, waarbij informatie vanuit meerdere kijkhoeken (achteruitkijkspiegel, tijdens het nemen van een bocht ...) efficiënt moet worden verwerkt, of wanneer men op een tablet werkt en tussendoor ook af en toe tv kijkt.

 

Presio Master Infinite

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste product?
Bel ons 03 870 37 11 of info@deceunynck.be

bekijk de volledige technische details in de catalogus in de dealerzone
Naar de dealerzone
Visuele stress

Wat bedoelt men met 'visuele stress'?

Multifocale brillenglazen bevatten afwijkingen die in de randzones een wazig en vervormd beeld opleveren. 
Die afwijkingen: 

 • Beperken het veld waarin de brildrager van een helder zicht geniet
 • Vervormen de ruimteperceptie
 • Verstoren het binoculaire gezichtsvermogen

Het visuele systeem kan de effecten van die afwijkingen gedeeltelijk compenseren, maar dat kost wel enige moeite.

Visuele stress kan zich dan ook voordoen wanneer het visuele systeem te veel energie moet besteden aan het compenseren van de effecten van die afwijkingen. Die stress doet zich vooral voor in situaties waarin de brildrager een zo helder mogelijk zicht wil. In zulke omstandigheden is het mogelijk dat de brildrager last krijgt van visuele ongemakken.

3 technologieën van Nikon die het zicht in de perifere zones verbeteren

3 technologieën van Nikon die het zicht in de perifere zones verbeteren

 • Beperking van wazige beelden
  Doordat ze systematisch rekening houden met de vorm van het montuur bij de berekening van het ontwerp en dankzij de bijzonder geavanceerde Nikon Infinite aberratiefilters, kunnen onze ingenieurs de afwijkingen verplaatsen en beperken.
 • Vervormingstuner
  De prismatische effecten op een multifocaal brillenglas zorgen meestal voor een vertekende ruimteperceptie en plaatselijk voor een vervorming van de beelden. Onze vervormingstuner optimaliseert echter de richting van de prismatische effecten in de randzones van de brillenglazen en beperkt zo de bijbehorende vervormingen en 'duizeleffecten'.
 • Binoculaire tuner
  Wanneer een brildrager opzij kijkt, kijken de ogen niet door dezelfde zone van hun brillenglas. De verschillende visuele percepties  van het linker- en van het rechteroog die daardoor ontstaan, moeten daarom op elkaar worden afgestemd. Zo kan het visuele systeem beide beelden gemakkelijker samenvoegen. Dankzij de binoculaire tuner wordt het brillenglas niet alleen in de centrale zone geoptimaliseerd, maar ook en vooral in de perifere zones.
Nikon Optical Design Engine

… Geoptimaliseerd dankzij de kracht van NODE in Japan

De Nikon Optical Design Engine is een gespecialiseerde berekeningsmodule die Nikon heeft ontwikkeld en die alleen optische oppervlakken berekent. Nikon gebruikt dit systeem bij het onderzoek en de ontwikkeling van zijn camera's en andere precisieapparatuur en voor de berekening in realtime van brillenglazen.
NODE houdt daarbij rekening met diverse parameters, evalueert afwijkingen en prismatische effecten na elke cyclus en herhaalt de berekening tot het best mogelijke streefontwerp wordt bereikt.

Doel: afwijkingen zoveel mogelijk beperken en het streefontwerp halen, zoals de ingenieurs van Nikon dat van bij het begin dankzij de drie Presio Master-technologieën hebben vastgelegd.

... en wetenschappelijk gemeten door R&D Resultaat: een grotere gebruikte zone voor een uitstekend visueel comfort

Tests met een 'eye-tracker*' bij gebruikers van Presio Master tonen aan dat zij een veel groter oppervlak van hun brillenglazen gebruiken dan gebruikers van traditionele brillenglazen. 

Testprotocol: 
Iedere brildrager moet een stimulus volgen zonder dat hij zijn hoofd beweegt. Die stimulus verschijnt eerst op het scherm van een computer vóór de drager en vervolgens op het scherm van een smartphone zijdelings op leesafstand.

De bruikbare kijkzone is 1,8 keer groter**

**In vergelijking met een traditioneel brillenglas

Niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag. Bel ons 03 870 37 11