Alteo

Multifocale brillenglazen komen niet altijd 100 % tegemoet aan alle behoeften van de brildrager. Personen met een multifocale bril voelen zich soms niet echt comfortabel en merken dat ze moeilijk aan hun multifocale glazen kunnen wennen. 

Het ontwerp van multifocale glazen kan een onevenwicht in de drie verschillende zones van het zicht (verre, middellange en korte afstand) veroorzaken. Om dit bekende probleem te verhelpen, vraagt de opticien soms aan brildragers om hun specifieke levensstijl te beschrijven. Op die manier wordt er gekozen voor een bepaald brillenglas waarbij één zone prioriteit krijgt. 

Wij begrijpen echter dat brildragers een bril willen die net zo veelzijdig is als hun levensstijl!

Alteo is de nieuwe generatie multifocale brillenglazen net zo veelzijdig als uw levensstijl.

De nieuwe generatie BBGR multifocale glazen net zo veelzijdig als uw levensstijl

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste product?
Bel ons 03 870 37 11 of info@deceunynck.be

bekijk de volledige technische details in de catalogus in de dealerzone
Naar de dealerzone
DE NIV BOOST CONTROL™ TECHNOLOGIE

De NIV BOOST CONTROL™ Technologie

Deze technologie verzekert tegelijkertijd een scherper zicht op zowel korte als middellange afstanden (NIV = Near and Intermediate Vision).

  • Elke booster is zo ontworpen dat hij een minimale invloed op de andere heeft. Dit wil zeggen dat het zicht op middellange en korte afstand gelijktijdig wordt verbeterd.
  • Een nieuwe gecombineerde asferisatie technologie wordt tegelijkertijd toegepast op de gebieden in het brillenglas voor korte en middellange afstand.

 

Van optische gegevens naar een evaluatie van de perceptie van de brildrager

Dankzij gesofisticeerde simulaties en onderzoeken heeft R&D nieuwe criteria gedefinieerd voor de evaluatie van alteo™ vanuit de ervaring van de brildrager.

Vóór
Een optische evaluatie is gewoonlijk gebaseerd op optische meetgegevens die rechtstreeks worden berekend aan de hand van de fysieke eigenschappen van het glas.

Beperkingen
Voor de drager primeert echter een scherp zicht. Het verkrijgen van een scherp beeld is echter iets zeer subjectiefs. Dit gebeurt bovendien via een combinatie van complexe processen zoals het optische systeem (afwijkingen die het beeld wazig maken) en een 'neuronaal' systeem (vermogen van de hersenen om beelden te interpreteren).

En nu …
Op basis van een experimenteel onderzoek* heeft onze R&D een nieuw voorspellend model gedefinieerd voor het omzetten van optische gegevens over gezichtsscherpte. Hiermee is het mogelijk om de perceptie van de brildrager beter te evalueren. De drempelwaarde van scherpteverlies is vastgelegd op 0,15 LogMar**: een hogere waarde geeft aan dat het zicht van de brildrager wazig en verstoord is, en dit leidt tot ongemak in dagelijkse activiteiten. 

 

 

Evaluatiemethode scherptegebieden Alteo

Evaluatiemethode voor scherptegebieden

Voor specifieke afstanden (middellange afstand van 70 cm en korte afstand van 40 cm) en een scherptedrempelwaarde van 0,15 LogMar heeft R&D alle kijkrichtingen bepaald die een optimaal zicht toelaten.
Elke kijkrichting komt overeen met een bepaalde hoek die we uitdrukken in graden². De som van deze hoeken wordt berekend door alle kijkrichtingen samen te voegen en het optimale werkgebied van het glas te meten.

Alteo biedt een beter zicht in vergelijking met Anateo Plus: de gebieden met een minimaal scherpteverlies zijn groter (+44 graden²). De winst wordt gelijkmatig verdeeld tussen de visuele zones op korte en middellange afstand.

Evenwichtige scherptegebieden voor een nieuwe harmonie

Opdat het zicht op korte en middellange afstand van Alteo perfect in evenwicht zouden zijn met het zicht op een verre afstand, werd er een 'equilibrium' in de scherptegebieden ontwikkeld om het
evenwicht in de drie visuele zones te evalueren. Het voordeel is dat de aanpassing van dichtbij naar ver en omgekeerd veel vlotter verloopt. Alteo staat garant voor een naadloos zicht
wanneer u tussen de drie visuele zones kijkt.

Niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag. Bel ons 03 870 37 11